Deel dit artikel
-

Payleven sluit deal met mobiele aanbieder

Payleven gaat zijn mobiele kassasysteem voor kleinere ondernemers verkopen via de winkels van telecomaanbieder O2 in Duitsland.

Daartoe hebben de bedrijven een distributieovereenkomst gesloten. Nieuwe zakelijke klanten van telecomaanbieder O2, onderdeel van Telefónica Group, krijgen een terminal van Payleven. Over de eerste duizend euro omzet hoeven ze geen commissievergoedingen af te staan.

De deal met de telecomaanbieder is een stap om met partnerbedrijven het bereik van de mobiele betaaldienst te vergroten. Het bedrijf richt zich hiermee vooral op kleinere, ambulante ondernemers zoals pizzakoeriers, koffiehuisjes, uitbaters van bloemstallen, taxichauffeurs en dienstverleners aan huis.

O2 heeft honderden winkels in Duitsland.

Payleven is ook in Nederland actief, waar het zijn eerste ‘grote’ slag sloeg met het Rotterdamse taxibedrijf St. Job. Het bedrijf levert een kastje waarmee consumenten kunnen pinnen en dippen via de mobiele telefoon van de ondernemer bij wie ze een product of dienst afnemen. Deze betaalt daarvoor in ruil een commissie van 2,75 2,95 procent over het transactiebedrag.

Of het bedrijf ook in Nederland toenadering zoekt tot mobiele operators is niet bekend.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeremy Timessen

Waardeloos. 2.75 per transactie? Afzetters.

Peter Ervers

Dit moet natuurlijk 2,75% zijn.

Erwin Boogert

Correctie: 2,95 procent excl. BTW over het transactiebedrag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond